И след почти година и половина стана ясно, че съдбата обича смелите, но и търпеливите.

Бар Петък се материализира в ново пространство, което бе грижливо избрано от вече порасналите Радо и Киро. Смеем да твърдим, че локацията отвън и отвътре този път е близко до съвършена спрямо опциите, които предлага любимата София.

Мястото е в централния център, но отново елегантно застава извън прожекторите, разположено във вътрешния двор на Военните Архиви – ул. Ген. Йосиф Гурко 21. Концепцията и чарът са запазени и даже изстреляни на ново ниво със значително по-големия мащаб – новият бар събира около 300 души в най-разгорещените моменти.

Външен и вътрешен бар, 2 етажа, високи френски прозорци, живи цветя по стената, рисунки по баровете,  2 диско патета, джаги, дартс, гардероб, изрисувани тоалетни и ни се завива свят да изброим всички елементи на меко казано уникалния интериор!

Лифтовете, старият бар, гумените патета и още няколко от бижутата на хижата на плажа са запазени с нотка сантимент.  Всички, които ги гони носталгията,  могат да заповядат на терасата на втория етаж, където да се потопят в обстановката, наподобяваща  любимото старо барче.

Навън те очаква не по-малко яката веранда, която е организирана като външен бар. Там не само можеш да пушиш по цигарка с питие в ръка, но и да си поръчаш още едно от чаровния мини външен бар (вляво по стълбите).  Зимата електрически гъби сгряват обстановката, а лятото свеж полъх се прокрадва в романтичния софийски двор.

Иначе казано – логичното продължение на едно място с душа, в което хората с душа се намериха, влюбиха и ще останат за дълго.

Домът на поколения непретенциозно интелигентните софиянци отново е отворен за тях всяка вечер след 18:00 часа, очаква ги със свежи питиета, още повече усмихнати бармани и  програма от вида за всекиго по нещо. Цветно е.

Музиката естествено не е просто фон и дори в „нулевите“ (около 4 от 30) вечери свири radionula.com на правилната честота за лежерните усмивки на присъстващите.  В останалите вечери най-добрите познати и непознати диджеи  оформят звученето на бара в разнообразната гама на любимите ни музикални стилове. От четвъртък до неделя купонът е до сутринта, а историите си остават там.

В другите дни от седмицата сте поканени на изложба (един понеделник от месеца), нетипично литературно четене („Читалище София“), тематични събития (Киномания, Фолксваген), лекции за вдъхновители, дискусии за вдъхновените, прожекции на филми. Общо взето всяка вълнуваща случка, която ви се прави през седмицата и до скоро не беше съвсем типична за бар.  Поредицата „Акустично в 20:00“ вече се е превърнала в емблема на нескучния вторник и играе ярка роля в музикалното разнообразие на града. Почти всеки вторник в Петък можете да слушате на живо любими и интересни нови артисти в приятен акустичен формат.

Нерядко през уикендите вратите на Петък отварят и през деня, за да те поканят да хапнете заедно сладолед, бургери, суши или пък да се сдобиете с нова дрешка, бижу, книга или плоча…за ценители.

Казано накратко през цялата седмица различни знайни и незнайни воини на изкуството, културата и още нещо намират поле за изява в Петък и те канят да споделите заедно това удоволствие.

Пък кой знае какво ще се роди от тези срещи на приятели без претенция. Пишем сценария в момента и предаваме на живо, та… очакваме те да се включиш.