Имах един съученик, Андрей, който ядеше мура с горчица. Не от ония мури, дето са с горчица, не. Вие, разбира се, правилно си мислите, че няма такива. Андрей сам си слагаше горчицата върху мурата и я изяждаше. После идваше на училище и ни викаше „Знаете ли колко e яко!“

Често популярните неща доскучават на човек и той търси да избяга от тях. Дали ще ги модифицира по някакъв начин или ще търси съвсем нови си е въпрос на избор. Аз бих избрал нови, защото масово поп културата се рециклира и по-добре да оставиш по естествен път обществото да отсее плявата с времето, та до теб да стигне само качествения ребути, екранизации на романи и т.н. е много по-добре и тарикатско. Дребните тарикатлъци са олиото в дробчетата по селски на живота – не се гледа с добро око, когато ги обереш, но теб те устройва, така че…

Та, ако и вие не очаквате с нетърпение яките лафчета на Скалата, новото на Drake, следващото „Яж, моли се и слез до магазина“ или поредното дизайнерско преосмисляне на Месинджъра – тука сме посъбрали шепа хубаво и недооценено.

Така, преди да се втурнем гладни, ето дисклеймър: Не всичко ще ти хареса, това е пределно ясно. Не всичко ще е и голямото “добро утро”, някои неща ще си ги чувал. Да си претърсиш и да си харесаш, какво на теб ти харесва, е изцяло твоя работа. Аз само слагам на масата, ти от там нататък си, както казваше една приятелка, преценяш.

МУЗИКА

С най-важното почваме, разбира се.

Little people – Mickey Мouse Оperation. Чуден албум, чу-ден! Даже не искам да го слушам, за да не му се наситя. Много хубав. Даже не се притеснявам, че ви го хваля и накрая ще очаквате някакви мега неща.

Хубав е албумът, ето:

Пробвайте и The Dismemberment Plan – Emergency & I