Към леко претенциозното заглавие бих добавил с широка усмивка – “Сезонът на сбъднатите музикални мечти!”. Това велико чувство ни връхлита почти всяко лято, прелитайки стотици километри с един, единствен план. Да изживеем несравнимата емоция да видим, чуем и дишаме един въздух със своите бленувани любимци. Моментите, за които разказваме с години с или без highlight-нати Insta сторита.

Моята скромна личност също може да се причисли към Крюто на щастливите меломани Пролет/Лято 2018-се. Да, успях да се срещна очи в очи, че даже и да пипна по рамото едно от най-големите си вдъхновения – Pharrell Williams и неговата банда N.E.R.D. Само ми се иска да потвърдя – Skateboard P. изглежда престъпно млад, изумително жизнен и адски луд. Кой друг би поканил на края на гиг 75-хилядна, подивявала, фестивална публика?!

Знам, че много от вас, четящи тези редове, потръпвате от щастие при мисълта колко скоро и вие ще се отдадете на мечтите си. Върховен пример е и любимия PR и културдрегер на Бар Петък – Мария Недевска. Благородно й завиждам за предстоящата й велика среща с най-влиятелната двойка в съвременната музикална индустрия – Beyonce и JAY-Z.

Да, тези двамата вече близо месец активно кръстосват огромните европейски сцени, като част от триумфалното си турне – ‘On the Run II Tour’. На него съпрузите изпълняват някои от най-значимите композиции в бляскавите си кариери, но с ясното съзнание, че публиката им заслужава екстра внимание. И тя със задоволство си го получи!

В края на изумителното си второ поредно шоу на London Staduim, Queen Bey обяви на многохилядната публика, че тя и HOV имат специална изненада! И БУМ! На екраните тръгна спиращото дъха видео към съвместния им сингъл ‘Apeshit”. Брутален трап бенгър с феноменално визуално изпълнение. Гледайки го се замислих – колко, по дяволите, са съвременните артисти, които могат да си позволят да затворят Лувъра, за да заснемат клип към новия си трак?! Небрежно туърквайки на фона на “Мона Лиза”!

Тотални гъзари!

Интересното при парчето, е, че то първоначално е бил предназначено за ‘Culture II’- разточителният албум на противоречивата троица Migos. Запис, появил се през януари тази година. Да, обаче Quavo, Offset и Таке-Off, в компанията на споменатия вече Pharrell решават да дадат зверския си бийт на семейство Картърови. И определено взимат правилното решение. На първо слушане това е хип-хоп/skrttt/Атланта хит, подхождащ повече за римите на Jay Z. Но нека не забравяме защо Beyonce единодушно е определяна за Кралица на съвременната музика. Флоуът й е убийствен, опасен, предизвикателен и готов да ти причини болка, ако решиш да се отнесеш пренебрежително към нея. Защото Beyonce е дама, олицетворяваща женската афро-американска мечта. Лидер на огромна империя, заплашителна към всеки, който се опитва да спре устрема й. Дори, ако той се казва Шон Кори Картър.

Тези настроения се долавят в целия, внезапно появил се албум ‘Everything is Love’ на The Carters. Запис, поставил украшението на поредица изключителни проекта, започнали с  ‘Lemonade’ (2016) на ранената лъвица Beyonce, ‘4:44’ от 2017-та, на търсещия прошка рапър Jay-Z. Три звукови дневника, отворили кралските порти за милионите почитатели на двойката. Албуми, фокусирали се върху пукнатините и чисто човешките емоции, макар и изпитвани от мултимилионни звезди. И докато някои съпрузи хвърлят стотици долари за семейна терапия, търсейки положителна развръзка, то при Bey и Hov – съвместните им творчески енергии лекуват. При това го правят с осезаемо положителен финансов баланс. Неслучайно в парчето ‘Boss’, Beyonce пее: “My great-great-grandchildren already rich/That’s a lot of brown chil’run on your Forbes list”.

Един от перфектните барове в колекцията на Beyonce, която наглед взима надмощие в 9-те песни от висока проба чисто злато. Особено силно впечатление прави израстването на изпълнителката. Нейният така или иначе смайващ певчески и артистичен талант, сега е допълнен от зашемятяващи хип-хоп флоуове. Толкова силни, че на моменти дори засенчват римите на съпруга й.

Това впечатление обаче е само привидно. Присъствието на Jay-Z се усеща стабилно през всичките 38 минути. HOV разполага с икономически, политически и социални послания към своите приятели и съмишленици. А също и към тези, които според него водят Щатите към пагубно бъдеще. Сещате се за кого говорим, нали? 😛 (“I’ll tell you all about this duuude!” (N.E.R.D. – ‘Lemon’)

South Park героят обаче няма централна роля в ‘Everything Is Love’. Няма място за него в тежък, но и романтичен албум, впечатляващ със своята искреност. Beyonce и Jay-Z държат на себе си и на своите фенове и според мен по-скоро, отколкото си мислите, ще избухнат с още брутално яки изпълнения.

А как звучат и изглеждат на живо ли?! След 6-ти юли очакваме разказа на любимата Мария! 🙂

Cheers, mates!