Жлъч не е от хората, палещи свещички, но обича да си пуска коледни песни, докато преживя щрудел с ошав, чилвайки в новите си чорапи. Естествено мрази джингълбелс, оная на марая кери и останалата сволоч, с която ни мъчат всяка година. 

И има много по-яки коледни песни предвид, шегувате ли се. Ето 5 от тях:

1. Afroman – Violent Night

Докато семейството разговаряте и гризкате сърмички, една нежна балада за цяла тиха нощ лежане в ареста и полицейско насилие кротко се лее из стаята. Младата генерация се подхилква на текста, а старата отбелязва колко хубаво пее вокалистът. Така е, бива си го.

 

2. James Brown – Santa Claus Go Straight To The Ghetto

Партито започва, лекото раздвижване с краля на соула намества бъдната вечеря перфектно.
Социалната ангажираност на песента може да не направи впечатление на никого, но реално се просмуква в неподозиращите, олекнали от празничен комфорт главици и нашепва поне да пратиш sms за нещо, ама по-добре да доброволстваш в някоя кухня.
Като 25-ти кадър малко преди 25-тии декември. Справедливостта ще възтържествува.

 

3. The Vandals – Oi! To The World

Супер коледна история за пънкар и скинар, които заравят томахавката след кървав конфликт помежду си и поливат новата дружба с бърбънче. Едно от най-заредените с позитивна емоция парчета в света. Баба ви скоро ще научи кой е този Пого, за когото говорите.

4. Run D.M.C. – Xmas In Hollis

Може би най-дебилната и жизнерадостна песен на рап вуйчовците на всички рапъри. Без досаден припев, просто железните факти около коледното положение такова, каквото е. Не само в кварталите на Ню Йорк, а навсякъде. Провери себе си преди да ригиди-разрушиш себе си.
Няма по-добро парче, на което да разопаковате ултраскъпите си подаръци.

 

5. Eazy-E – Merry Muthaf*ckin Xmas

Партито тотално е подлудяло, време е всички тъпи песни за Коледа да станат суперяки, защото архизлодея на рап музиката Ерик Райт и неговите приятелчета са ги събрали в един мегамикс на празничния разврат. Баба ти звъни да поръча танцьорки. Мама и тате те питат дали имаш малко от дяволската папрат, че искат и те да пробват какво било, а ти сто процента знаеш. Малката ти сестра зарежда патлаци, за да гърми от балкона.

Весела Коледа на всички!

БОНУС НИВО: Най-добрата коледна песен завинаги.