След броени дни в бар ПЕТЪК ще се състои за 12-ти пореден път едно от най-емблематичните за бара парти, а именно традиционният БГ СПЕЦИАЛИТЕТ и то специалното му Коледно издание! Цяла нощ само българска музика от сега и преди… за всички, които се смеят и плачат на тези парчета от деца.

В навечерието на събитието, хванахме Радослав  Мирчев (един от виновниците за тази забава,  бел. ред.) за няколко бързи искрено и лични въпроса по повода:

 1. 3 думи, с които би описал БГ Специалитет?
  Непредсказуем
  Разплакващ
  Вечен
 2. Как и кога се роди идеята за партито?
  Още първият сезон на бара, преди 11 години. Решихме да пробваме да направим вечер само с българска музика. Беше малко странно, чудехме се дали на хората им харесва. На първата такава вечер в един момент разнообразихме и с чужди изпълнители и по спомен е единствената така. 
 3. Как се промени през годините?
  Става все по-интересно. Появяват се все повече, много талантливи български изпълнители. Обемът на качествената музика набъбва всяка година.
 4. Какво го прави толкова специално за теб?
  Фактът, че мога да пускам над 10 часа българска музика, и никога не успявам да пусна всичко, което искам, го прави достатъчно специално всеки път. 
 5. Каква е разликата на Коледното издание?
  Много хора са се прибрали в България и им се слуша точно това. Нови парчета, които не достигнали до тях, както и добре познати стари, които всички пеят.
 6. Как би поканил някого, който никога не е бил на БГ СПЕЦИАЛИТЕТ, така че да няма шанс да откаже?

С пистолет в главата?