NDOE скоро мина през бара, за да пусне на отбрани хора новия си албум малко преди премиерата. Ние имахме кефа да бъдем едни от първите, които чуха „Второ действие“, но имахме и не по-малкото удоволствие да си поговорим с един от най-готините и земни хора, които можеш да срещнеш на българската музикална сцена.

И докато си говорихме, се сетихме, че отдавна не сме пускали нищо от рубриката ни Пет от „Петък“, в която питаме разни неща разни изпълнители, музканти и артисти. Ето какво ни каза NDOE.

1. „Новото NDOE“, „старото NDOE“, в коя графа би сложил новия си албум „Второ действие“?

– Всяко ново NDOE е по-старо и от най-старото NDOE и това е факт. Но тъй като е най-новият албум предполагам, че е най-новото NDOE, което е различно от новото NDOE. Старото NDOE е повече хейтня, сипване срещу балъците, неталантливите беге рапери и т.н. Албумът „Второ действие“ е пълен с любов, орязан от всякакви излишни песни и думи, което е градивно.

2. Като ветеран в тази сложна рап игра, какво би посъветвал някое младо NDOE, което тепърва пробива?

– Да не обслужва публиката, а да я води и то не за носа. Да не копира беге рапери, а да създава нещо ново. Да има яки рими е най-важното. Да излиза на лайвове.

3. Ако можеше да избереш една банда/изпълнител, които да направят tribute парти на DRS, кои щяха да са те?

– Първата ми идея беше So Called Crew. После дълго мислих и не се сетих никой друг, така че пак се връщам на So Called Crew.

4. Кой български НЕ РАП изпълнител/банда слушаш най-много в последно време?

– Един път Радо от „ПЕТЪК“ ми пусна някаква песен от лайв и вика слушай. Оказа се, че парчето е уау, изпято е мега яко и е на Елена Сиракова. После гледах цял неин лайв по време на карантината и реших, че е събитие за сцената. Мелодиите и са много зарибяващи, текстовете и са супер и са си нейни. Талант.

5. Ако беше пате, какво пате щеше да си?

– Ако бях пате, щях да съм пате от застрашен вид.

Новият албум на NDOE можеш да чуеш ТУК.