История

5 септември 2008 – 10 години след раждането на едно желание и 2 години след обикаляне за материалното му сбъдване. Числото 5 е неслучайно, дълбоко символично и… ще му отделим специално внимание в някои от следващите ни писания.

Историята на един бар, който изначало е сбъдната детска мечта, а всъщност се оказва неслучаен фактор за развитието на… понятието „бар“ по нашите и няколко други ширини, музикалния живот на София, нощните и дневните й обитатели…и на живото туптене на града като цяло.

Кирил Чешмеджиев и Радослав Мирчев са две момчета, които се вдъхновяват от най-разнообразни музикални стилове, приятни разговори за всичко и различното понятие за купон.. до сутринта. Мечтаят си да отворят бар, в който да събират и да се забавляват с повече от „тяхната порода“. Темата, която ги сближава, когато. Срещат се в „Програмата“ сякаш неслучайно, без да подозират, че заедно ще напишат история, подобаваща за поне 4 броя от емблематичното списание, отразяващо най-актуалните културни случки в София. Е, отварянето на бар Петък определено е една от тези – оставила отпечатък и продължавайки и до днес да добавя щрихи върху сърцето на столицата.

В един момент Киро и Радо решават, че ще сбъдват мечтата си, започват да обикалят дълго и търпеливо центъра на София и накрая попадат на малкото помещение на бул. Васил Левски.

Оказва се, че по-добро с подобни мащаби в карето Попа-Седмочисленици-СУ-Левски за момента нямало.

В началото нямат никаква представа с какво са се захванали, което определят по-скоро за плюс, отколкото минус. Учат се в движение в Петъчния свободен Университет…и до днес. ☺

В началото всичко прилича повече на ъпгрейднатия вариант на хола на Радо, в който той кани повече от неговите хор да слушат готина музика и да се забавляват качествено до малките часове. Казано накратко… двамата младежи се озовават с отворен бар в центъра на София – само с 1 бар (понастоящем горен бар), столове без седалки, топла бира без хладилник , нещо като тоалетна и необяснима вяра в успеха.

Откриването през 2008 е грандиозно и предвещава какво следва – вече 9 години легендарно честване на тази институция, а не просто бар.

Въпреки малкото пространство, в което е позициониран старият бар“Петък”, в него функционално се събираха дълги барове със столчета, голямо сепаре, централен бар и сякаш безброй скрити ъгълчета, в които да се скриеш, с когото си поискаш. Интериорът е издържан в стил хижа на плажа, в която всяка вечер приятели идваха в бара и срещаха новите си…понастоящем най-близки хора. Разговори за Вселената, меломански сбирки, песни, танци, падане, ставане, събиране, разделяне…живия живот за няколко поколения Петъчни рожби.

Тематични събития и диджейски вечери, забъркани под звуците на фънк, суинг, джаз, реге, латино, трип или хип…хоп, електронно, дръме енд бейс, трап, соул и какво ли още не. Музиката е силна, защото всеки ден е Петък. ☺

В култовите години на Бул. Васил Левски 67 барманите са трима и работят там почти от самото му създаване – Иван, Мариян и Сашо а.к.а. живата история на „ПЕТЪК”.

Питиетата са много и извън клишето, като най-непреходните емблеми на ПЕТЪК и до днес си остават: греяното вино, Руската закуска а.к.а. Bloody Mary и домашната лимонада.

На 31 декември 2014 се налага бар „ПЕТЪК да напусне родното си място. След тази дата барът и целият екип излизат в почивка за неизвестен период.

Оказва се 1 годна и 4 месеца, през която „ПЕТЪК“ обществото продължи да живее във въздуха в нематериална, но лавинообразно набираща сила форма.

“Петъкска Академия на Неуките” продължи да просвещава всички избрани, докато барът не се материализира в ново, по-мащабно и обещаващо пространство, в което историята и днес се пише за утре. ☺

Екипът

Влад Неприенков
барман

Влад Неприенков

барман

Kак се озова в Петък? /на работа/

Озовах се в бар Петък по покана на моя приятел и бивш колега, по настоящем мениджър - Недко Димитров.

Сподели за най-ескалиралото си приключение в бар Петък? /по възможност да е нещо свързано с работния процес/

Спомням си за един звезден момент в една петък вечер в бара. Беше супер пълно и отвсякъде имаше хора от ръце и хора,които искаха да си поръчват. Ние, разбира се, като завършени професионалисти работехме на 110% всеки един от нас, но вълната от жадни хора ни заливаше. И ние спонтанно решихме едновременно да спрем да обслужваме за малко.  Свалихме си тениските, сипахме си по един шот и регулирахме, като манекени. Хората доста се изкефиха на факса, който получихме всъщност. След това се облякохме и продължихме да работим.

3 думи, които описват еднакво добре теб и бара:

Професия, забава, незабравими мигове.

Изхабяват ли се ставите от бъркане на толкова много коктейли в бар Петък?

Ставите се изхабяват неминуемо, но благодарение на златния шейкър правя толкова много коктейли на вечер, че ще ходя да ми сложат златни стави, които са вечни.
Петър Петров
барман

Петър Петров

барман

Kак се озова в Петък? /на работа/

Един мой колега и приятел ми предложи да започнем заедно работа в Петък и ей ме на. :)

Сподели за най-ескалиралото си приключение в бар Петък? /по възможност да е нещо свързано с работния процес/

Петък в ПЕТЪК винаги нещата ескалират, но се досещам как протече един специален ден/нощ, когато барчето отново се пръскаше по шевовете от люде, което трябваше да бъде обслужено и ние решихме със моите мили колеги да си направим селфи по средата на бара голи до кръста и да запаметим този момент в снимка...беше наистина очарователно. :)

3 думи, които описват еднакво добре теб и бара:

Ако трябва да бъда честен, думите ми са РАБОТА (много бачкаме, ей!), КУПОН (винаги се случва нещо интересно и валят 24-каратови усмивки) и ЛЮБОВ (обичаме да печелим нови приятели и да се грижим за техния комфорт и добро настроение.)

Вярно ли е, че си си купил футуристична прахосмукачка с първата заплата от бар Петък?

Абсолютен факт! Нямах търпение да ми дадат кинтите, да си ги сложа във сака и да се добера до магазина, за да се сдобия с това прекрасно оръдие на бита. Имах притеснения, че някой може да е взел последния брой и бързах, колкото мога. След като я взех, пуснах една сълза от щастие.
Николай Стоичков
Управител

Николай Стоичков

Управител

Kак се озова в Петък? /на работа/

То няма да е никак лесно да опишем последните 7,8 години свързани с мен и бара. Сигурно толкова много неща са изиграли роля, че няма едно конкретно нещо, което да е повлияло. И все пак, преди една година имах големия късмет, че екипът се нуждаеше от нещо конкретно, с което пък аз можех да се справя.

Сподели за най-ескалиралото си приключение в бар Петък? /по възможност да е нещо свързано с работния процес/

Никакъв шанс само едно специфично нещо да ескалира над другите. Толкова много лафове от колеги или нещо, което клиент казва/прави, че то всеки ден е като чисто ново представление. Сигурно обаче е нещо свързано с Калин в стария бар. :D

3 думи, които описват еднакво добре теб и бара:

Истински се забавляваме. :)

Ти какво всъщност правиш в бар Петък?

От всичко по-малко. ;) Най-вече се забавлявам. Иначе – лява ръка на управителите и дясна на барманите, или беше обратното. Малко зъбно колелце между двете, с отговорности към едните и другите. Това е вътрешно чувство разбира се, а ако трябва да съм по-честен – ревизии, доставки, заявки и дневна работа, за която не достигат сили и време на трудилите се през нощта. ;)
Виктор Димов
Барман

Виктор Димов

Барман
Kак се озова в Петък? /на работа/
Отвякоха ме от *Mixtape 5*.
Сподели за най-ескалиралото си приключение в бар Петък?
Една клиентка ми даде 70 лв, за да се поцелуваме! Поцелувахме се.
3 думи, които описват еднакво добре теб и бара:
Абсент, Disco, джага.
Коя е най-голямата тайна, която само ти и диско патето на бара знаете?
Сутрин след работа се обличам като принцеса и танцувам на Pino D'Angio!
Ангела Стоянова
Барман

Ангела Стоянова

Барман
Kак се озова в бар Петък? 
От известно време исках да работя в бара,тъй като вече и познавах целия екип. И една петък вечер,купонясвайки, Недича ме намери из тълпата и ме повика да говорим насаме. И ей ме на! Две години по- късно,почетен член от екипа на бар Петък.
Сподели за най-ескалиралото си приключение в бар Петък? /по възможност да е нещо свързано с работния процес/
Една да беше! Предлагали са ми брак,замеряли са ме с чаши, искали са да бягам за Австралия,предлагайки ми виза. Просто не мога да си избера само една. :D
3 думи, които описват еднакво добре теб и бара:
Приятели, купон, Jameson
Коя е най-голямата тайна, която само ти и диско патето на бара знаете?
Не мога да разкрия тайната на мен и моят блестящ приятел.
Петър Пенев
Управител

Петър Пенев

Управител

Kак се озова в Петък? /на работа/

Здравейте, приятелчета! Ммм, как се озовах в барче. Ами работих като асистент на мениджъра на предишната ми работа и бях леко отегчен вече от това. Мислих си постоянно за годините прекарани зад бара. Приятелствата, които съм завързал и възможността да се срещаш с различни хора и дивите случки, които идват в последствие. Бях попитал дали не се търси барман и един ден Недича просто ми звънна. :)

Сподели за най-ескалиралото си приключение в бар Петък? /по възможност да е нещо свързано с работния процес/

Ах, ах, хаха в интерес на истината са многобройни, все пак работим с хора. Това, което си спомням и все още ми се струва колкото и смешно, толкова и ескалирало, беше заради една сметка, на някакви пичаги, които си спомням, че обслужвахме аз и Ивайло (Мухата). Бяха си измислили, че не са пили бири, които лично аз им бях дал, та единият от тези играчи просто ми се заяде доста пиян, докато неговият приятел се опитваше да потуши вече разпалилия се пожар. Този въпросен господин ми каза: "Защо не излезеш от бара да се разберем, нали си много отворен?" А аз му се изсмях и го попитах дали това го притеснява всъщност, че съм зад бара. Около 5 секунди по-късно бях пред човека (неособено висок на ръст), който видимо ми се обясняваше, че не е прав и че не е нужно да стават панаири, който той сам търсеше. Готино беше, че охраната реагира виждайки ме, че почвам да се изнервям все повече и повече. Та и така, не е кой знае какво като случка, но по време на коледните празници всички хапваме повече козунаци и пием повече ракии. :D

3 думи, които описват еднакво добре теб и бара:

Красота, Вяра, Борба

Какви са плюсовете и минусите да работиш на едно място с брат си?

В тази ситуация ще кажа със сигурност, че плюсовете са безкрайно много, хахах. Като се почне от това, че винаги сме на време двамата, дали аз ще дам зор или той, е без значение, както знаете и 2 глави мислят по-добре от една хаха.С него се работи лесно, бързо попива всякаква информация и е доста изпълнителен и порядъчен, което винаги ме е удовлетворявало, без значение дали сме били зад или пред бар. Радвам се, че и той стана част от този екип и винаги имам него до себе си във всяка ситуация. А минуси - по-скоро няма, като се замисля. Той е велик брат. <3
Драго Александров
Барман

Драго Александров

Барман
Kак се озова в Петък? /на работа/
Случайно… Ивайло Млаенов (Мухата) ме извика, за което съм му много благодарен!
Сподели за най-ескалиралото си приключение в бар Петък?
Когато изхвърлих 400 лв. на боклука, докато правихме почистване.
3 думи, които описват еднакво добре теб и бара:
Пълен.
Коя е най-голямата тайна, която само ти и диско патето на бара знаете?
Правил съм Kickflip от бара!
Никола Мирчев
Бъсър

Никола Мирчев

Бъсър
Kак се озова в Петък?
Има много добри условия за учене.
Сподели за най-ескалиралото си приключение в бар Петък?
Като изключим посредствените пиянски истории и караници, интересно беше как Стоян (Дебелия) трезвен си сряза пръста на джагата, така че да има 11 шева.
3 думи, които описват еднакво добре теб и бара:
Разнообразие, перспектива и катерене.
Коя е най-голямата тайна, която само ти и диско патето на бара знаете?
Предпочитам да си остане тайна, защото не е лесно да се качиш до патето, особено като трябва да го чистиш. :)
Кирил Чешмеджиев
основател

Кирил Чешмеджиев

основател

Kак се озова в Петък? /на работа/

От 8-ми клас мечтаех да си направя бар. Като студент се запознах с Радослав Мирчев, бяхме колеги, дистрибутори на едно печатно издание. Той още ходеше на училище, а аз се представях за негов чичо на родителските срещи. ;) Оказа се, че и той цял живот мечтае да си има бар.. Надъхахме се един друг и решихме да опитаме. Дълго търсихме помещение, чак до 2008-ма, когато съвсем „боси в занаята“ отворихме старото барче. А сега, 9 години по-късно сме в нов дом, с който много се гордеем. :)

Сподели за най-ескалиралото си приключение в бар Петък? /по възможност да е нещо свързано с работния процес/

Още първата ни работна нощ беше тотално ескалирала. Малко преди да отворим, тоалетната преля и докато отвън чакаха над 100 души да влязат, ние отстранявахме нечистотии от пода и пръскахме с ароматизатори. Имаше и една паметна нова година, когато Сава пускаше музика на тротоара на бул. Васил Левски, пред стария бар. Имаше хоро и фоерверки насред пътното платно. А около година и половина преди да затворим старото помещение, се наводнихме като по филмите. Вряла вода до колене. Известно време си мислех, че всичко е отишло по дяволите, но в крайна сметка май още на другия ден пак работехме. :D

3 думи, които описват еднакво добре теб и бара:

Добронамерен, непретенциозен, шантав.

Би ли позволил на сина ти да работи в бар Петък (когато навърши нужната възраст)?

Бих го поощрил даже, но да започне с отсервиране или на гардероба. Със сигурност ще му е полезно по-късно в живота, когато се заеме да спасява света, примерно. ;)
Андрей Михайлов
Барман

Андрей Михайлов

Барман
Kак се озова в Петък? /на работа/
Познавах няколко човека от бара, преди това работих в Билкова и бях решил, че е време за промяна и тъкмо по това време Петък имаше нужда от нов човек и аз веднага се отзовах.
Сподели за най-ескалиралото си приключение в бар Петък?
Най-ескалиралото ми приключение определено е 10 годишнината на бара и събитието на Колодрума, бях още нов тогава и самият мащаб на организацията и количеството велики хора с които имах възможност да побачкам ми разбиха представата за купон и работа едновременно.
3 думи, които описват еднакво добре теб и бара:
Характер, настроение и купон.
Коя е най-голямата тайна, която само ти и диско патето на бара знаете?
Няма да е тайна, ако я споделя.. ;)
Иво Ангелов
Барман

Иво Ангелов

Барман

Kак се озова в Петък? /на работа/

След едно парти на луната кацнах направо в бар "Петък."

Сподели за най-ескалиралото си приключение в бар Петък? /по възможност да е нещо свързано с работния процес/

----

3 думи, които описват еднакво добре теб и бара:

Шотове шотове шотове.

Какво е съотношението на мускулната ти маса, натрупана във фитнеса и в бар Петък?

Не ходя на фитнес, както бихте си помислили, тялото ми на гръцки бог е само от барманската ми работа.
Радослав Мирчев
основател

Радослав Мирчев

основател

Kак се озова в Петък? /на работа/

Бях го планувал през почти цялата ми минала част от живота.

Сподели за най-ескалиралото си приключение в бар Петък? /по възможност да е нещо свързано с работния процес/

Имаше някаква разправия между клиенти. Отидох да ги разтървавам и на финала, незнайно как се озовах хванат от двама мъже и една жена, която ме биеше в главата...:)

3 думи, които описват еднакво добре теб и бара:

Забавен, шарен и приветлив - Радослав Мирчев

Разкажи ни виц за бар от типа „Двама влизат в един бар….“

Спи едно момиче на бара и бармана я пита „Да ти викам ли такси?“ а тя надига глава и отговаря „Викай ми, както искаш“... :)
Моника Рангелова
Барман

Моника Рангелова

Барман
Kак се озова в Петък? /на работа/
Правилното време, хора и обстоятелства.
Сподели за най-ескалиралото си приключение в бар Петък?
Като най-скорошният член на семейството все още се държа прилично ха-ха-ха!
3 думи, които описват еднакво добре теб и бара:
Затишие. Пред. Буря.
Коя е най-голямата тайна, която само ти и диско патето на бара знаете?
Все още има хора, които идват в бара и си мислят, че не могат да ги напият. Обичам си работата!
Мария Недевска
P.R.

Мария Недевска

P.R.

Kак се озова в Петък? /на работа/

Оказах се не съвсем случайно, след като от известно време вече работих като П.Р. на клуб *Mixtape 5* - по-малкия голям брат. По това време екипът се подготвяше да отваря бар Петък на новото място и ме поканиха да се включа с разни събитйни, имиджови и рекламни занимания – ей такива сравнително сухи и технически неща. Така започна и си продължаваме любовно напред.

Сподели за най-ескалиралото си приключение в бар Петък? /по възможност да е нещо свързано с работния процес/

Ами всеки ден е различно и доста ескалирал, като цяло, но най-запомнящите моменти ала „тънък лед“ са определено снимачните дни на последните ни няколко видеа. От 6 сутринта до малките часове на нощта екипът се вкарва буквално във „филм“ и се получават интересни игри на характери. Овладяваме всичко с петъчните си умения и един, два шота за здраве.

3 думи, които описват еднакво добре теб и бара:

Цветен, чувствителен и непредсказуем.

Колко ескалации на ден ти коства организацията на случките в бар Петък?

Все по-малко, тъй като всички заедно смазваме все по-фино Петъчната машина
Елена Фикова
Бъсър

Елена Фикова

Бъсър
Kак се озова в Петък? /на работа/
Миналата есен дочух от един приятел, че търсят гардеробиер, отидох в бара и така започна всичко...
Сподели за най-ескалиралото си приключение в бар Петък?
Хаха, ами един петък миналата зима, в бара беше адски пълно и като излизах от зад бара, там бяха двама от охраните, които ме вдигнаха във въздуха иии това беше първият ми стейдж дайв :D. Бях известно време във въздуха и беше много яко, после си продължих работа нормално...
3 думи, които описват еднакво добре теб и бара:
Вълнуващо, лудо и секси.
Коя е най-голямата тайна, която само ти и диско патето на бара знаете?
Ако я кажа, ще разваля магията!!
Стоян Турналиев
Бъсър

Стоян Турналиев

Бъсър
Kак се озова в Петък? /на работа/
Един слънчев ден реших да се преместя в София,и си търсех работа.След 2-3 дена в търсене на въпросната работа ,моят така добър приятел Пецата ми се обади и ме попита дали искам да взема една пробна смяна в барче :) и ей ме на вече 1 година се трудя в ПЕТЪК.
Сподели за най-ескалиралото си приключение в бар Петък?
Една събота вечер моят мил колега Драго реши да цели с лед момичето на гардероба, докато се целеха усилено с лед аз минах през кръстосания огън,и се подхлъзнах на едно ледче и си счупих палеца.
3 думи, които описват еднакво добре теб и бара:
Купон , Алкохол, Приятели
Коя е най-голямата тайна, която само ти и диско патето на бара знаете?
Драго и Шеви ходят на балет след работа
Виктор Ненов
бъсър

Виктор Ненов

бъсър

Kак се озова в Петък? /на работа/

Така си стана; покрай Коста и  вероятно, защото съм секси. :)

Сподели за най-ескалиралото си приключение в бар Петък? /по възможност да е нещо свързано с работния процес/

Хахаха, към 2 през нощта, мисля беше петък, в бара е пълно с хора и отивам към склада с чаши в ръка и пред вратичката между бара и склада виждам Мухата с бутилка Powers как налива в устите на 7-8 човека, събрали се там /и малко в очите на Никол/; Ванката се качи на 3 каси и направи стейдждайв салто. След това всички се върнаха към работния процес и хората гледаха доста изумено, след като са чули виковете ни.

3 думи, които описват еднакво добре теб и бара:

"Доста лудо, гайс!" :)

Учиш ветеринарна медицина – какви са най-срещаните животни във фауната на бар Петък?

Свинье и газелки
Мартин Пенев
Барман

Мартин Пенев

Барман

Kак се озова в Петък? /на работа/

Точно бях дошъл в София и бях почнал да си търся работа от известно време. Докато един ден брат ми, който също работи в бар Петък, ми се обади и ми предложи дали не искам да взема някоя смяна в бара. И ето ме сега все още работя в бар Петък.

Сподели за най-ескалиралото си приключение в бар Петък? /по възможност да е нещо свързано с работния процес/

Те са доста, но сигурно една от всички ми е частта с рожденият ми ден, който все още ми е на кадри, но до ден днешен се намира някой, който казва по нещо смешно и ново, случило се онази вечер. Нека подскажа малко - премятане през бара, носене на конче, падане от кончето…

3 думи, които описват еднакво добре теб и бара:

ЛЮБОВ, КОЛЕКТИВ, ПАТЕТА

Какви са супер специфичните умения, които трябва да владее един гардеробиер?

Специфични умения, които трябва да владее един бъсър: -сръчен -отговорен към длъжноста си -изпълнителен -да извършва на 100% капацитета от работата си
Недко Димитров
Мениджър

Недко Димитров

Мениджър

Kак се озова в Петък? /на работа/

За мое щастие животът ме събра със най-прекрасните хора, в последствие мои приятели и съмишленици в живота. Именно приятелите са основната причина да обикна "Петък" от първия път, когато попаднах в барчето. Нямаше нужда от уговорки по междуни, просто се виждахме там всяка вечер. Уютът и приятелската атмосфера, които неизменно съпътстваха "Петък", бяха несравними. Така от "мебел" в бара, станах част от идеята и начина на живот на хората, благодарение на които си имаме "Петък" и които не мога да нарека колеги, а мое семейство.

Сподели за най-ескалиралото си приключение в бар Петък? /по възможност да е нещо свързано с работния процес/

Една от най-ескалиралите ми случки, тъй като те наистина са много, е вечерта, в която заедно със Сашуя и Сашо Брадата подхвърляхме във въздуха Митко Хинков, обладани явно от невероятна емоция и алкохолно опиянение.  В следващия момент го засилихме малко повече и ударихме Митко в тавана, буквално, чупейки с главата му една лампа. Достатъчно предвидливи бяхме да избухнем в смях, което не беше особено грижовно от наша страна, но такива бяха обстоятелствата. Малко след това Сашуя се намаза по лицето с кръв, течаща от главата на Митко, сякаш част от странен за околните ритуал и заведе Митко при баща си (лекар) да го зашие. Най-смешното всъщност беше, че дни след това забелязахме кожа и коса от главата на Хинков на тавана, стърчащи си от счупената фасунка. Това ще го помня винаги, мисля че Митко също.

3 думи, които описват еднакво добре теб и бара:

Приятели - Музика - Забавление.
Александра Петрова
Барман

Александра Петрова

Барман
Kак се озова в Петък? /на работа/
Посещавах бара почти всеки ден след работа. Беше ми (и все още е!) любимото място. След няколко месеца реших да питам за работа. За мое щастие ми дадоха шанс и разбрах следното...Тук, в ПЕТЪК, не идваш само за да пиеш,идваш,за да станеш част от цялото, да срещнеш приятели, да се почувстваш “непобедим” дори след най-тежкия ден. ПЕТЪК е специално място за мен, горда съм, че станах част от семейството му.
Сподели за най-ескалиралото си приключение в бар Петък?
Тук всеки ден е приключение.Смяната започва и никога не знаеш как ще завърши.Обикновено с песни,танци и викове. Подчертавам викове, в добрия смисъл, хаха.
3 думи, които описват еднакво добре теб и бара:
Енергия, настроение, душевност.
Коя е най-голямата тайна, която само ти и диско патето на бара знаете? 
Голяма е, да, но ще я запазим в тайна. :)

Артисти

Ралица Николова *Don’t Give a Duck*

Ралица Николова *Don’t Give a Duck*

Любимо парче: Как да имаш любимо парче, когато тортата е толкова вкусна? Kак се озова в Петък? През 2000-и-не-знам-си-коя всичко се случваше в Петък. Нямаше как рано или късно да не се озовеш там. Сподели за най-ескалиралото си приключение в бар Петък? Не бих го нарекла “ескалирало”, но 18-тият ми рожден ден беше доста фън. 3 думи, които описват еднакво добре теб и бара? Добронамерен/а, с умерен фетиш към патиците (говоря за себе си) и известно количество алкохол. За какво не “Give-ваш а Duck” обикновено в „Петък“? Защо? Не ми се налага да мисля за музиката много… винаги е точно каквато трябва да бъде. ;)
Румен Дойчинов

Румен Дойчинов

Любимо парче:
Kак се озова в Петък?   С помоща на приятели. :) Сподели за най-ескалиралото си приключение в бар Петък? След заснемането на WS TELESHOT-a. 3 думи, които описват еднакво добре теб и бара? Голям , Свеж и Пиян Какъв жанр е „Петък“? "ЛУДНИЦА"  
Skiller & Jahmmi Youth

Skiller & Jahmmi Youth

Любимо парче: 
Kак се озова в Петък? Неслучайно. Сподели за най-ескалиралото си приключение в бар Петък? Има толкова много, повечето от които не са за разказване, но в момента се сещам, че малко или много от там започна последната ми връзка... А и последното ни участие там със SkilleR & Bashment беше едно от най-яките ми партита за тази година и то във вторник. 3 думи, които описват еднакво добре теб и бара: Sex / София / Dancehall Какъв музикален стил е *Петък*? Moombahton с елементи на Grime.
Миленита

Миленита

Рут Колева

Рут Колева

Псеводоним: CrazyAssBitchThinksSheCanChangeTheWorldButWouldShootSomeoneForAShotOfTequila Години: 27 (все още с шанс за „клуба“) Любимо парче: (Едно време в стария бар, слушахме
...докато си разказвахме с Иван и Мариян fail случки от секс живота ни. Kак се озова в Петък? Аз хубаво се озовах, ама колко години не мога да си тръгна? Сподели за най-ескалиралото си приключение в бар Петък? Две поредни гаджета ги водя там на първа среща, пием текили и се прибираме у тях. И с двамата за малко да се оженя след това. 3 думи, които описват еднакво добре групата и бара? И с един човек е парти. Как би звучал „Петък“, ако беше твое парче? Ако има такова, че моите са леко депресивни – би било:
Стефан Чинов

Стефан Чинов

Radio Zagara

Radio Zagara

DJ Как се озова в бара за пръв път? От Малък ходя в Бара и полека и зад пулта застанах. Разкажи за най-ескалиралата си случка в бара? Миналия Хелоуин, този Великден. Беше весело, ще го запазя в тайна. 🙂 3 думи, които описват еднакво добре теб и бара: Млад, амбициозен, весел 🙂 Какво пускат обикновено по „Радио Загара“ в „Петък“? По *Радиото* обикновено пускат FUNK, HIP HOP, BREAKS & DRUMS 🙂
Low End Theory

Low End Theory


VOΛEN/ Low End Theory Любимо парче: 
С тоя въпрос ме застреляхте. Зависи от разположението ми в пространство-времето. 
Например в *Петък* в петък ми се слуша...
...(плюс аутрото) 
Kак се озова в Петък?
 Бях излязъл на дискотека. Сподели за най-ескалиралото си приключение в бар Петък? Веднъж са ме помолили да си тръгвам вече. 3 думи, които описват еднакво добре теб и бара: One and only. 

Какво те вдъхновява у него? Вторниците. Какъв музикален стил е *Петък*? Във вторник - авторска музика.
В петък и събота е ТРАП за предпочитане.
Антон Кръстев *Creative Visual Solutions*

Антон Кръстев *Creative Visual Solutions*

Любимо парче:
Kак се озова в Петък? Обява за търсене на бармани, искрено мотивационно писмо в свободен стил, кратко интервю с Киро, Радо и Петя и 1 седмица по-късно бях зад бара. Сподели за най-ескалиралото си приключение в бар Петък? Затваряхме бара една сутрин и бяхме останали само вътрешни хора. Входната врата беше заключена, а Мастиката на дъното на бутилката. Последва “трезв” спор на спортна тематика, спречкване, викове, ръкопашна схватка между двама все още клиенти по това време, една скъсана тениска, няколко синини и на финала - началото на едно дългогодишно приятелство обвързано с бара и към този момент. 3 думи, които описват еднакво добре теб и бара: Постоянство, продуктивност, адаптивност. Какво най-много ви вдъхновява в „Петък“? Това, че с труд и с желание може да се постигне всичко.  
Kicks

Kicks

Kак се озова в Петък? Това е много странна случка. Една вечер бях в бара с момчетата от Fruit Sessions (Criteria x St3yKul) и си говорехме как много искам да цъкна няколко песни и да по слектирам музиката. Тогава те казаха ,че ще пускат следващият Петък и че ще пускам с тях беше велико...само това ще кажа!!! Сподели за най-ескалиралото си приключение в бар Петък? Aми имам доста такива, повечето обаче не ги помня хаха, но една от най-ескалиралите е, когато един мой приятел (пиян приятел) си разкървави пръст, докато се биеше с блока срещу бара и аз отидох до бара, взех една водка и го промихме. 3 думи, които описват еднакво добре теб и бара: Непукист, добряк, алкохол! Случвало ли ти се е „да направиш чадър на някого“ от  бар „Петък“? Ами освен на Недко май с другите не сме играли, иначе и те ще си взимат!  
Funky Miracle

Funky Miracle

Любимо парче: Да речем...
Kак се озова в Петък?  Напих се и се препънах натам. Сподели за най-ескалиралото си приключение в бар Петък? Промото на албума на Funky Miracle. 3 думи, които описват еднакво добре теб и бара: Екстроверт, купонджия, пияница. Кое е най-фънки чудото, което ви се е случвало/искате да ви се случи в Петъчните ширини? Срещнах 3 бивши в една петъчна вечер.
SAVA

SAVA

Kак се озова в Петък?  Ива Първанова. Първият неофициален мениджър, по-голяма съученичка, dnb фен. Именно покрай dnb партита, тя беше забелязала младежката ми физиономия, след което ме видяла в училище и дойде да се запознаем. Следователно на всяко парти се виждахме и се сприятелихме. Един ден спомена, че познава единия от собсвениците на новооткрития бар Петък, и че може да говори с него да пускам. Така един слънчев 9 юни се озовах в бар Петък с 4 диска музика и никва идея как се работи с диджейски плеъри. Беше ден от седмицата и така се бях притеснил, че отидох в училище само за да предам домашно по английски, след което правих тигели на Борисовата докато не стане време бара да отвори и да проверя въобще как се пуска на  тези светещи джаджи с копчета. Имах някакъв минимален опит + един стар миксер в къщи, но истински плейър бях докосвал 3 пъти. За кратко.   Сподели за най-ескалиралото си приключение в бар Петък?  Не мога да извадя едно от всичките. Мога да кажа, че съм имал ескалирали два периода в бара. Единият беше, когато ми дадоха ключ за бара. Това си е едно цяло ескалирало приключение. Знаех, че съм прекалил, когато няколко сутрини подред хигиенистката ме намираше в бара. Другият е когато се разбра, че се затваря. Тогава също много ескалирахме. 3 думи, които описват еднакво добре теб и бара: Разнообразие, идея, цел На колко години пуска за пръв път в бар Петък? 16, 10 клас, 2009
Лило Петров a.k.a Xonic /Fruit Sessions/
antisilence агент

Лило Петров a.k.a Xonic /Fruit Sessions/

antisilence агент
Длъжност: antisilence агент Стилове: зад пулта, под пулта, на пулта. Рядко пред него. Парче:
Как се озова в Петък? Ако трябва да съм напълно честен – не помня. Може би Радо или Киро са звъннали за “едно пускане”, или пък е било покрай Савата. Три неща са сигурни: 1) станало е толкова естествено, че е все едно е било цял живот; 2) Едното пускане се умножи в стотици; 3) Всеки път е било и ще бъде супер кеф. Сподели за най-ескалиралото си приключение в бар Петък? Труден въпрос. Всеки път нещата ескалират до степен, непозната преди по нашите ширини. Иначе... след един нелек инцидент пусках в новия бар с комоцио и разни други поражения. Нямаше разлика :D :D :D 3 думи, които описват еднакво добре теб и бара: Сериозен, тих и неконсумиращ алкохол. Една прилика и една разлика между това да озвучаваш Нардония театър и бар Петък : Прилика – аплодисментите. Разлика – антракта. В бара няма такъв.
Kalyas

Kalyas

Kак се озова в Петък?  Малко след като отвори настоящият бар, Ванката ми звънна и ме пита дали искам да пускам в там. Ако бях тъп, щях да откажа. Сега от време на време съм зад пулта, а през другото време съм пред бара. Останалото е спомени, които често нямам. Сподели за най-ескалиралото си приключение в бар Петък?  Във връзка с последното изречение – една вечер пускаме с Хари, а аз на следващата сутрин ще тръгвам към Алпите. Нямаше да шофирам аз, затова реших, че мога да си отпусна черната душица и да се напия по-така. След шестата мастика спрях да ги броя, както и да знам точно какво се случва, но очевидци твърдят, че съм бил пиян на тамагочи. Не помня как съм се прибрал, но се успах мощно и през целия път бедствах. 3 думи, които описват еднакво добре теб и бара: Музика, красота, чар Най-добрата новина от ефира на бар „Петък“… Най-добрата новина със сигурност не е новина – барът работи всеки ден и винаги имаш с кого да размениш две приказки. Освен това има паркоместа за каляски.  
Данчо и Павката

Данчо и Павката

Kак се озова в Петък?  С Радо се бяхме разбрали една сряда да пускаме плочи в бара лежерно, ама то взе че стана доста яко парти и решихме да го правим и не лежерно от време на време. Сподели за най-ескалиралото си приключение в бар Петък? Еми има, да. :D Ескалирали са до доста. 3 думи, които описват еднакво добре теб и бара: Красиви, умни и в разцвета на силите си. Какво си взимате от килера, когато идват без плочи в бар Петък? Ipoda и диск на Дони и Момчил    
Aled Ordu

Aled Ordu

Вирджиния Маринова

Вирджиния Маринова

Псевдоним: Джани Възраст: Ако питаш някого, съм на не повече от 16, а по документи - има няма 25. Любимо парче: Трудно бих назовала някое конкретно, но пък винаги ми е много любимо, когато Лило е зад пулта. Kак се озова в Петък? Първоначално се озовах в бара от чисто любопитство, дали ще бъде също толкова емблематичен като старият. Не след дълго обаче, не само барът спечели симпатиите и сърцето ми с готината си атмосфера и партита, но и симпатичният управител (неомъженият, да не си помислите нещо xaxa). Сподели за най-ескалиралото си приключение в бар Петък?  Тези истории си ги пазя за себе си. :D 3 думи, които описват еднакво добре теб и бара: Любов от пръв поглед (не са 3, но пък и не описват само мен и бара ;)) За каква фотосесия би се вдъхновила от „Петък“? Това май ми е любимият въпрос. Трудно бих скрила, колко много обичам интериора на бара. Толкова е ... мен <3 . Неслучайно направих първата си самостоятелна изложба в така любимото ни барче. Но като цяло накъдето и да погледна в бара, с цялото му urban излъчване, директно ме препраща някъде далеч от София, а такива места винаги ме вдъхновяват за още повече пътувания и още повече ентусиазъм за следващи изложби.
Иво Илиев /140 Ideas/

Иво Илиев /140 Ideas/

Жоро Панчев

Жоро Панчев

Години: 32 лета Любимо парче: Нямам любимо парче. Kак се озова в Петък? Мури ми писа: “Айде да ни правиш постерите.” Сподели за най-ескалиралото си приключение в бар Петък: Може би тазгодишния рожден ден на близнаците. Отидох твърде рано и беше леко неуместно даже, ама накрая бях с костюм нa Бъз Лайтиър и беше забавано. 3 думи, които описват еднакво добре теб и бара: 3 думи които описват мен: извратен, Сит ленивеца, дизайнер 3 думи които описват бара: дюлева, баси и мястото, Иван
Fruit Sessions

Fruit Sessions

*CRITERIA* Kак се озова в Петък?  Една забавна вечер точно след концерта на Necro в София през далечната 2008-ма на втория ден от откриването на Бар Петък. Беше мега, но тогава бях само гост на бара! Съвсем скоро след откриването моето крю почнаха да пускат музика там. Точно тогава аз обаче бях в моята творческа пауза и си почивах. След като излезнах от нея към средата на 2013-та се включих с пълна сила и аз и имах няколко участия в месеците преди затварянето на стария Бар Петък на бул. Васил Левски. И така след откриването на новия Бар Петък, крюто (FRUIT SESSIONS),  респективно - аз, се превърнахме в неизменна част от бара. Сподели за най-ескалиралото си приключение в бар Петък?  Както обикновено, такива приключения се случват през нощта, докато пускаме музика. Такова се случи и с мен когато едни изключително пияни гостенки на бара - чужденки почнаха да ми пипат пулта и да се пробват да пускат музиката вместо мен и през мен. Това, което не разбирах е следното: не им харесваше ли или просто искха те да пускат, може би и двете. След като се разправяхме около 15 мин. (докато продължавах да пускам), те се опитаха да извикат охраната за да ме изгонят от бара, което беше неприемливо и изключително смешно както за охраната така и за мен. Беше забавно. 3 думи, които описват еднакво добре теб и бара: Тълпа, веселба, #петъквечерслед00часа Любим епизод на „Плодчетата“ в „Петък": Всеки път когато пуска някой от FRUIT SESSIONS *STAYCOOL* Kак се озова в Петък? С Олег и Лило винаги много сме се забавлявали и музикално, и като приятели, затова естествено се озовахме в също толкова забавно място. Говоря за доста години назад, когато в Петък танцувахме под земята. Та усмивките и приятелите ме озоваха в Петък. :) Сподели за най-ескалиралото си приключение в бар Петък? Най-емоционално екалиралото ми преживяване беше една изненада за рождения ден на Лило, която се случи именно в Петък. 3 думи, които описват еднакво добре теб и бара: Усмивка, спомен, хубава музика Любим епизод на „Плодчетата“ в „Петък“: Рожденият ни ден, който традиционно правим и мега многото плодове, с които Недко ни засипва тогава. 😗    
DoLittle

DoLittle

Години: достатъчно Стилове, които пускаш: trap, rap, grime, beats, dnb Парче:
Kак се озова в Петък? В бар Петък се озовах съвсем нарочно, някакви хора навремето са преценили, че след време ще се справям с пускането на музика...та така. Сподели за най-ескалиралото си приключение в бар Петък? ЦЕНЗУРА ОТ РЕДАКТОРА 3 думи, които описват еднакво добре теб и бара: Петък, шот, усмивка Колко пациенти си излекувал през тези години в бар Петък? Каква е най-разпространената диагноза и как се справяш? Пациенти , които са излекувани на ежемесечнкте ни семинари се връщат обратно дори след отсраняване на техните симпотоми. Най-често ги диагностицираме с напреднал стадиии на седмицата, които най-добре се лекуват с шотове и хубава музика.  
STARTERAs

STARTERAs

Любимо парче: По-дългото, за да може да изчакам опашката за тоалетната преди да е свършило. :)) Не шегувам се, трудно е това с едното парче, но може би пасва:
Kак се озова в Петък?  С удоволствие. А и като естествено продължение на редовните ми посещения и приятни разговори с Радо и Киро. Първите няколко партита, които направихме бяха от поредицата ПеТАКТ, до колкотото си спомням... Не е за пропускане и фактът, че това е едно от малкото места, които притежаваха почти от началото собствен сет грамофони, което още е рядкост, да не говорим за тогава. Сподели за най-ескалиралото си приключение в бар Петък? Всяко парти в бара протича неочаквано, но може би участието ни с DJ Cheeba & Moneyshot и Skill беше най-изненадващо и гигантско. Вместо един топ DJ пърформънс, поради липса на интерес, дължаща се на невежеството на публиката, да се "даунсайзне" от *Mixtape 5* в по-малкия брат, бар Петък, с идеята да е по-задушевно, всъщност ескалира и се превърна в много по-мощно събитие... и то в последния момент. 3 думи, които описват еднакво добре теб и бара: Грамофони, бири и усмивки! Какъв музикален стил е Петък? Петък е стил, по-точно Стил! Плюс това винаги му отива фънк и хип-хоп.
Григовор

Григовор

Любимо парче:
Kак се озова в Петък?  Бях поканен. Сподели за най-ескалиралото си приключение в бар Петък?  Един ми направи забележка да му пусна някакъв модерен трап, докато пусках песни от Кълчър албума на Мигос един ден след като беше излязъл. 3 думи, които описват еднакво добре теб и бара: Понеделник е петък. Какво григовориш обикновено в “Петък? Като съм там, предпочитам да слушам.
Валентин Даневски

Валентин Даневски

Години: 30 Любимо парче:
Kак се озова в Петък? По щастливо стечение на обстоятелствата Сподели за най-ескалиралото си приключение в бар Петък? Заснемането на Новогодишния рекламен спот е нещо, което няма да забравя никога. 3 думи, които описват еднакво добре теб и бара? Весел, готин и забавен. Какъв жанр е „Петък“? Романтична комедия
Mr. Freesk

Mr. Freesk

Радостин Георгиев
Harry Kash

Harry Kash

Kак се озова в Петък? Митака а.к.а  Crackhead Земката, Брадата, iZvAnZeMniQ ,който познавам още от времето, когато имаше дълга коса до раменете и катинарче  бачкаше там през 2010-та, а ние със Squadrum  и Owlie имахме „крю“ от 2009 и вече се бяхме понаучили да се опитваме да пускаме музика. :D Никога няма да забравя онези Pioneer CDJ 100 и онзи Vestax (сърчице). Една вечер го помолих дали може да говори с Радо и Киро за дата за нас и така вече 8 години (8 защото за мен не е спрял да работи дори, когато го нямаше). Сподели за най-ескалиралото си приключение в бар Петък?  Ххахахахахахааххаха....то не са заливания, късане на тениски, Сашуй да те ухапе, да пиеш Jager и да се окаже Stroh, постоянно следиш да не си полееш сам техниката хахаха. Нямал съм скучна вечер в барчето, работнияt процес е винаги забавен, различен и интересен. Най-ескалиралото беше, когато скочих от втория етаж след една  бурна вечер и си изкълчих глезена ( разбрах, че съм го изкълчил лошо чак вкъщи), а на следващия ден имах участие в Пловдив ( БЛАГОДАРЯ ти , Пупе <3 ). 3 думи, които описват еднакво добре теб и бара: Приятели, Семейство, ЩУР КУПОН. Колко е средното количество брада, което си отгледал по време на престоя си в бар Петък?  Питайте барманите. ;)
FeeL

FeeL

Paraplanner

Paraplanner

Години: Средно 30, но обичаме да ни търсят лична карта, когато си поръчваме алкохол. Любимо парче:
Kак се озова в Петък? На 24 юли 2016-та Ванката ни покани да посвирим следобедно, едни приятели правеха бургери и беше много приятно! Сподели за най-ескалиралото си приключение в бар Петък? Ох! Заболя ме главата! Не мога да се спра на едно, обаче често тези приключения започват с “Тази вечер как ми се пие Маргаритааа!” и завършват на другия ден със събиране на спомени от приятели. 3 думи, които описват еднакво добре групата и бара? Super duper cool Какъв терен за летене е „Петък“?   Най- добрият! Дори еуфорията подтикна една приятелка скоро да каже, че иска да скача от втория етаж върху хората долу! 🙂
Ogi*23

Ogi*23

Kак се озова в Петък?  Тук сме от 2008-ма. Сподели за най-ескалиралото си приключение в бар Петък? Един св. Валентин. Седях на бара, а 2 мацки решиха да спечелят безплатни бири показвайки си циците. И още купища запомнени и забравени истории 3 думи, които описват еднакво добре групата и бара: Пънк, цици, шотове. Кое е любимото ви пънк парче, което описва най-добре историята ви с бар Петък? Bro Hymn.
The Gentlemen

The Gentlemen

Години: 16 Любимо парче: The Gentlemen - Влюбен съм като дете (ще излезе през 2018 г.) Kак се озова в Петък? Искахме да свирим на Уембли но ни казаха, че първо трябва да минем през Акустичен Вторник в бар “Петък”. Сподели за най-ескалиралото си приключение в бар Петък? Свирихме в бара и Стефан Вълдобрев излезе да изпее едно парче с нас. 3 думи, които описват еднакво добре групата и бара: Три пъти джентълмени. Какво бихте казали на дамата „Петък“, като едни истински джентълмени? Удоволствие е да сме в теб… Петък.
Деси Андонова

Деси Андонова

Псеводоним: Desy Години: 128 (допускам, че младея малко.) Любимо парче: първосигнално -
( It’s Friday night, and the weekend’s here… :)) Kак се озова в Петък? Моята връзка с Петък е МНОГО специална. За първи път отидох там малко преди бара да бъде отворен - когато всички говориха вече за него и никой не знаеше къде ще е..Повода беше рожденния ден на дъщеря ми - това  беше и неофициалното откриване мисля. И от тогава там се чувставам в къщи. Защото ‘хората правят мястото’. А хората, които са двигател на Петък са просто чудесни. Сподели за най-ескалиралото си приключение в бар Петък? Имам много ярки и скъпи моменти. Рождените дни на Янтра (защото това се превърна в традиция), няколко много специални концерта, от които - представянето на албума на Dayo, Aled Ordu с Павел Терзийски и Димитър Горчаков  и моя, който няма да забравя по ред причини…Една от тях е, че за първи път бях с  Георги Дончев /контрабас/, Васил Вутев /барабани/ Тромбоби /тромбон и синтове/ и Димитър Горчаков /пиано, синнтове/. Абсолютно изключителни. 3 думи, които описват еднакво добре теб и бара: Радост, отношение, лекота. Кое е соул/джаз парчето, което най-добре описва бар Петък/вашата история? Това което описва Петък за мен не е соул, не е и джаз :) Beastie Boys - Intergalactic https://www.youtube.com/watch?v=qORYO0atB6g      
RawLand & Marten *Funk Da System*

RawLand & Marten *Funk Da System*

Kак се озова в Петък? Още докато съществуваше първият бар на “Васил Левски” получих предложение да пускам. Още тогава ми направи впечатление “семейната” обстановка и се получи готино парти. В един даден момент се бяха събрали толкова хора в толкова тясно пространство, че имах чувството че ще съборим сградата. Сподели за най-ескалиралото си приключение в бар Петък?  Един от дните вече малко закъснявах за участието си и отгоре на всичко единият грамофон имаше технически проблем. Никога няма да забравя как в рамките на 15 минути беше намерен и докаран работещ от друго заведение. Проактивното отношение и креативен подход на целият екип е несравнимо. 3 думи, които описват еднакво добре теб и бара: Саунд, шот, пространство. Как „Петък“ “funk-ва“ системата? -Бар Петък даде нов дом на стара идея и сега Фънка е по-силен от всякога. Професионалното отношение и високото ниво, което демострира целия екип е удивително. Предоставяйки перфектните условия, ние също сме мотивирани да дадем най-доброто от себе си. Funk Da System.
Emil Prize

Emil Prize

Kак се озова в Петък? В стария “Петък” първото ми пускане беше една неделя на ноември. Отидох без никакви очаквания, все пак неделя…и се пръсна бара от танци. Барманите казаха, че през уикенда не е било толкова силно. А как сме решили да е в неделя и защо…не помня. Сподели за най-ескалиралото си приключение в бар Петък?  Чак ескалирало не се сещам в момента, но...идва Радо и казва: Дай да пусна няколко парчета. Естествено, тамън да изляза за малко навън да отморя ухото малко. Обаче се заговорих нещо и то мина час. Връщам се с нагласата,че съм го оставил твърде дълго, а сигурно си има работа, а той вика: Чакай да пусна още 2-3 парчета и си ти. ….и откара още час. 3 думи, които описват еднакво добре теб и бара: Неуморен , защото няма гиг в бара, на който аз и хората, които работят в него да сме си тръгнали по светло. Другите две думи са Даймууу и Сипи! Какво най-много се и те промени в бар Петък от началото досега?  Разбира се, промяната беше очаквана: стана по-голям и започна да събира повече и по-разнообразни хора, които слушат цяла палитра от музикални стилове, които са ни любими и на нас. Надявам се и аз да съм се променил с него.
DAYO

DAYO

Любимо парче:
Kак се озова в Петък? Преди около 7 години Савата ме покани да пускам. Каза ми, че екипът иска да направи случки с артисти, които не са dj-и това беше първото ми пускане евър. Сподели за най-ескалиралото си приключение в бар Петък? Светльо Витков беше решил да раздава шамари една вечер защото искаше различна музика. Музиката не се промени. :) 3 думи, които описват еднакво добре групата и бара? Шум, hip, криви. Как „търсите душите си“ в бар Петък? И как ги откривате?  Обикновено започваме с по една малка бира на чека и ги откриваме след като приключи live-a. Промото на албума ни зареди за седмици напред и лично за мен беше най-силното DAYO до тогава.
Mr. Nobody

Mr. Nobody

Kак се озова в Петък? Изключително дискусионен въпрос, на практика никога не съм работил - работил в бара, поне официално. Версия номер едно е, че пускам semi-резидентно от преди точно година – октомври 2016. Версия номер две, която обаче е доста по-близка до истината е, че започнха да ходя редовно в бара през 2011, след което през 2012 ме взеха на работа в малкото голямо братче *Mixtape 5*. Funny thing is, че тогава ми дадоха ключовете да си извадя дубликат за Микса, но не ми казаха кои са точно, и репликирах всички 3. Оказа се, че единият е за бара! Почти веднага започнах да „хващам смени“ в барО – понякога нелегални, ако на някой му изскочи работа и трябва да се дозатвори, друг път по спешност, ако някой е болен, а в някой спокойни дни след епичен уикенд съвсем офишъл. :) И така извън тежки разболявания и лятната „ваканция“ изкарах едни 30 месеца ежедневно в барчето :) Сподели за най-ескалиралото си приключение в бар Петък? Най-ескалиралото приключение в бара безспорно е Нова година 2014 – затварянето на старото барче. :( Супер много емоции, пиенЬе до 4 следобед на първи януари (когато уж трябваше в 8 да сме се изнесли), няколко гранде сбивания, всичкия алкохол на света, 300 бутилки шампанско, поръчани от Мухата, Шоколадите на КАШУ-я :D Незабравим момент, стига да си го спомня човек. :D 3 думи, които описват еднакво добре теб и бара: „Неделя в Петък с Приятели“. (Съюзите не са думи.) :) Как се казва филмът, който би снимал и най-добре описва историята ви с бар „Петък“? Пак невъзможен въпрос за един единствен отговор. Ще ги сведа до 3. На първо място  Николай и Иван имаха една звееерска идея за документален филм в рамките на една цяла година, който включва всички хора свързани някак си с бара – говорим за бивши и настоящи служители, редовни клиенти, колеги от другите заведения, промоутъри, гости от близко и далеч, с редовно участие в „схемата“. Говорим за хора като Петя, Шута, Жоро Костов, Бочката, Веско и Bloody Monday, Мартин, Теко, Васото, Калин... Тези хора не просто да си говорят за бара, не не. По-скоро да споделят смешни/интересни истории от бранша, да дадат своите прогнози за бъдещето на сцената, да се покаже, че има наистина живо и дишащо общество на нощния живот в София. Та идеята е яка и така, но техният пъклен план беше ОЩЕ по-добър – този филм да „види бял свят“ десет години по-късно и да си „сверим часовниците“ тогава. Уви, подобен проект отнема време и средства, които към момента нито едно заведение не може да отдели от бюджетите си – за същата сума се кани един средно голям или дори доста популярен артист/банда, а възвръщаемост на средствата няма да има. Може би един Kickstarter/IndieGoGo би бил подходящ старт. :) Втория филм, който бих направил за бара, е екранизация на „Принцеси от Славейков“ на Александър Шпатов. Който не е чел „#НаЖивоОтСофия“, незабавно да се поправи, няма да ви спойлвам. Който пък го е чел, значи безспорно е разпознал Ванката в гореспоменатия разказ. Всъщност съм питал вече Сашо за разрешение да го екранизираме, той даде своята благословия, но по една или друга причина все още не съм намерил време или средства за да го реализирам. Трето, но не последно не е точно филм, а online “reality” stand-up weekly show, в който освен професионални актьори ЗАДЪЛЖИТЕЛНО поне един от гостите трябва да бъде познато лице от бара (и да, знам, че „познатите лица на бара“ и „професионалните актьори“ са две често преплитащи се понятия, СТАНИСЛАВЕ, ТЕБ ГЛЕДАМ!). В първата графа е ясно – ще участва който има време и желание, а във втората слагам хора като Ицо Филипов, Цеко, Гришата, „стоматоложките“, Мишо Голия и т.н., тоест, хора с интересни случки и нужното дар слово за да ги пресъздадат. П.П. - „Петък ТВ“ в Youtube? Please don't, it was lame in 2007, it'll be even lamer now...  
Мерудия

Мерудия

Любимо парче: 
Kак се озова в Петък? По повод инициативата "Акустично в 20:00", в рамките на която направихме един концерт с Мерудия в съкратен състав. Сподели за най-ескалиралото си приключение в бар Петък? Не се различават особено по отношение на ескалацията, но не е като да не сме си тръгвали след персонала. 3 думи, които описват еднакво добре групата и бара: Градски, алтернативен, забава. Каква манджа става от „Петък“ с няколко щипки Мерудия? Трябва да се опита на място.
Димо Стоянов

Димо Стоянов

Член на група П.И.Ф. Любимо парче: Нямам. Наистина. Толкова много музика, толкова много банди...Как да имаш любимо, след като днес вали дъжд,  утре пече слънце. Как се озова в бар Петък за пръв път? Случайно се озовах там. Бях тръгнал към  SAX.  От време на време се напивах там. И един ден. То не е SAX  а е бар Петък. Сподели за най-ескалиралото си приключение в бара? В новия бар Петък. Една приятелка се блъсна във входната врата.  ЧАК ЛЕЕЕЕКО ЗАЛИТНА 🙂 Взех записа от камерите и го озвучих подобаващо 🙂 в студиото ми. 3 думи, които описват еднакво добре теб и бара: Безсъние, алкохол, мацки! Кое е твоето парче, което описва най-добре бар Петък/историята ви с бар Петък? В бар Петък е добре да се ходи в сряда,вторник, понеделник дори и неделя 🙂

Интериор

CVS 0002
CVS 0003
CVS 0004
CVS 0001
CVS 0005
CVS 0006
CVS 0007
CVS 0008
CVS 0009
CVS 0010
CVS 0011
CVS 0012
CVS 0013
CVS 0014
CVS 0015
CVS 0016
CVS 0017
CVS 0018
CVS 0019

Разходи се из бара