Клипчето със златния шейкър, както всички хубави неща в живота, ми се случи доста рязко и неочаквано. Както е известно, извън „истинската“ си работа се занимавам с Накафево или иначе казано пиша смешки. По-далечната във времето ми цел обаче винаги е била да стигна до писане на нещо по-така и някакси да вдигна нивото. Благодарение на бар Петък го направих.

В Накафево имаме много идеи, но нямаме нито бюджет, нито време да реализираме дори една десета от тях. За бар Петък, където шейкърите са златни, парите никога не са били проблем. А моят личен конфликт с времето бе решен радикално от бившия ми работодател, който реши да ме съкрати, защото съм прекалено красив или нещо такова.

И така – бях безработен, безгрижен, гол и пълен с идеи, когато на телефона ми почука Мури. Тя сподели каква е благодатната концепция на видеото и помоли да ѝ помогна, на което аз нямаше как да откажа, защото другата ми опция бе да продължа да бъда безработен и не по-малко гол. Постепенно тя напълно ми делегира отговорността за сценария, а аз сам узурпирах и още няколко елемента от продукцията като войсоувърите и ролята на Пантелей (която без срам признавам, че писах за себе си, но така е в шоубизнеса – ако спиш гол с правилните хора, ти вързва).

Снимачният процес мина в два дни, единият от които бе като приказен сън, защото бях заобиколен от страхотни хора. Шегувам се, просто бях пиян. Но наистина с Валката, Румбата, Недко, Анди нямаше как да не се работи лесно, при положение че отдавна си другаруваме в реалния живот. Говорихме неща на немски. Имаше и пица.

Вторият ден бе доста по-лежерен, тъй като участието ми бе предимно зад камера, а барманите се бяха подготвили прилежно като ученици и си знаеха репликите наизуст. Ходихме да снимаме в Мури, където тя рядко ме допуска, така че и това бе готино. Пак имаше пица.

Мури ме накара да напиша този разказ, но ще е най-добре просто да бъде публикуван мейкингът на видеото, за да се усети прелестта на случилото се. Все пак моята история има и поука: Деца, посещавайте често бар Петък и гонете целите си, защото понякога с тях има и пица.