За наградите

И така мина още една супер година за новата, качествена българска музика! Смислени албуми, грабващи сингли, силни концерти и партита, на които си избухнахме в безтегловност от емоции, крещене “тази е моята, черпя те!” и редене кеф на опашки пред препълнени клубове.

Да, приятели, независимо дали мастите медии ги не отразяват или ги представят по леко скучноват начин, българските артисти, изпълнители, банди, продуценти и музиканти са твърдо решени, че времето е тяхно и моментът е сега. С все по-сериозно самочувствие и стойностна продукция, чрез все по-използваните стрийминг платформи (да ползваш платен акаунт за Spotify или Apple Music си е повече от cool хипстария), разбира се Instagram и досадния син мегдан, агентите стигат до своята публика. А тя е жадна за силни парчета и отвяващи концерти, готова да подкрепя с всички сили любимците си.

Ние от Бар Петък също сме завладeни от този ентусиазъм и след успешното издание на първите ни музикални награди “Златните Патета” (над 10 хиляди френетично гласували) отново сме на линия с номинации, пълни с артисти, които наистина заслужават вашето внимание. Със солидна продуктивност и активна лайв дейност, те очакват с нетърпение и признателност вашия вот. Защото изкуството, което създават, а и всичките усилия на клубове, барове и парти места, не биха съществували без вас – верните фенове.

На някои от вас това интро би прозвучало твърде ПАТЕтично, но фактите са си факти. Като започнеш да срещаш масово готини мацки и пичове в метрото с тениски, суичъри и тениски на българска формация, ти става повече от приятно и някак си осъзнаваш – културата и сцената вървят напред в правилната посока.

Част от нея са и музикалните награди на любимия ви бар от седмицата. С намигване към прекалено тежките, а и често плачевно реализирани церемонии и лесно предвидими носители на статуетки, но с достатъчно сериозно отношение към музикалната ни реалност, ти представяме 10 категории, в които отсега те предупреждаваме – няма слабо! Така, че мисли му!

От днес 1-и февруари, та чак до до 3-март (неделя) ти си на ход. Гласувай за своите фаворити във всички категории. Платформата е удобна за гласуване, когато и където те кефи, и вярваме ще усетиш задоволство, интуитивно скролвайки и отбелязвайки своите любимци. Те, благодарение на твоето крило са в играта и разполагат с шанса да се окичат със симпатично изработените патета. И тази година техен автор е вдъхновяващата Ралица Николова (Ральо, молим те върни се скоро пак на сценатааааа) и нейният велик проект Don’t Give a Duck)

А заедно с вас и вярваме всички номинирани, ще изпием много вкусни шотове и силни питиета, укротявайки нетърпението си да разберем кои са Златните Патета на 2018-а.

Всички въпросителни ще отпадната на специална церемония в Бар Петък, на 6 март (сряда), с начало 19.00 ч.

И така, успех на всички номинирани и нека гласуването да започне сега!